Hegedüs Géza Általános Iskola

Iskolai könyvtár

Iskolai könyvtár

Könyvajánló

Iskolai könyvtárunk új könyve

2021. január 31. - Hegedüs Könyvtár

Amikor Gerzson bácsi a strandon felejti a telefonját, Pongrác készséggel indul a segítségére. Csakhogy rejtélyes okból sorra zárnak be Budapest híres fürdői! Pongrác aljas összeesküvést szimatol, és a BerGer Szimat Szolgálat csapata akcióba lendül. Sikerül-e megfejteni a rejtélyt? Kinyitnak-e még valaha a fürdők? No és előkerül-e Gerzson bácsi mobilja?

Nyulász Péter mesés detektívsorozata egy budapesti magánnyomozó iroda rokoni és baráti társaságának kacagtatóan humoros és fordulatos kalandjairól szól. A mesés történet egyedi jellegzetessége, hogy főszereplő gárdája a kilenc magyar kutyafajtát jeleníti meg, és a további szereplők is valós kutyafajták jellegzetességeit viselik. Ezen felül a kalandok valós helyszíneken játszódnak, így a sorozatban így kiemelkedő szerepet játszik a képi világ. Ezt Ritter Ottó, animációs filmrendező és karaktertervező alkotta meg.

Elsődleges cél, hogy az első olvasó gyerekek számára egy-egy igazi könyv elolvasásának örömét nyújtsa, valamint hogy a szórakoztató irodalmi élmény mellett akár iskolai tanórákon is felhasználható tudást adjon át. A kötetek ezért sok képpel és nagy betűmérettel készültek, a sorozat megalkotásában szakértő partnerként a Tanítók Egyesülete is együtt működött.

A könyvet a 2.b osztályunk házi olvasmánynak választotta. Élményteli olvasást kívánunk nekik!

A bejegyzés trackback címe:

https://hegekonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr6516409990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása