Hegedüs Géza Általános Iskola

Iskolai könyvtár

Iskolai könyvtár

Nyári könyvajánló: 1-2. osztály

2020. május 25. - Hegedüs Könyvtár

Claude nyaral

1. Alex T. Smith: Claude nyaral (Manó könyvek)

Itt a nyár, és Claude már megint unatkozik… Egy reggel azonban zseniális ötlete támad: irány a strand! Bepakolja kedvenc bőröndjét, és legjobb barátja, Bolyhos Zokni uraság társaságában elindul a tengerpartra. A kiskutya a városban sem unatkozott, de a fövenyen (és a vízben) még fergetegesebb kalandok várnak rá. Cápák és kalózok rettegjetek, itt jön Claude, a kincsvadász kiskutya!

 

Tökmagok Afrikában

2. Berg Judit: Tökmagok Afrikában (Most én olvasok-sorozat) (Pagony)

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok"-sorozat első darabját tartja kézben az olvasó. A Pagony legkiválóbb szerzőit kéri fel a sorozatban való részvételre: minden szerző négy könyvet ír, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. A sorozatot Berg Judit könyveivel indítjuk, ahol négy tökmag, Benő, Minka, Rézi és Palkó kalandjait követhetjük nyomon – négy olvasási szinten keresztül. Ebben a kötetben Afrikába utaznak. Nem is akárhogy: a kicsi Minka oroszlán képében…

Velem mindig történik valami

3. Janikovszky Éva: Velem mindig történik valami (Móra kiadó)

„Én nagyon örültem, hogy az Attiláék ide költöztek, mert most majd látja apukám, hogy nemcsak velem történik mindig valami, hanem mással is szokott.”
„Amikor apukám azt mondja, hogy gyere csak ide, kisfiam, beszélni akarok veled, akkor már biztos, hogy baj van. Mert ha nincs baj, akkor nem mondja, hogy beszéni akar velem, hanem mindjárt beszél…” A kötet humoros gyermektörténetet mutat be, Réber László rajzaival.

A feltaláló

4. Kertész Erzsi: A feltaláló (Most én olvasok-sorozat) (Pagony)

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”- sorozatot építünk.
A Pagony legkiválóbb szerzői írnak a sorozatban: Berg Judit, Finy Petra, Gévai Csilla és Igaz Dóra után most Kertész Erzsi folytatja a sort Fecó történetével. Fecó amióta csak az eszét tudja, feltaláló akart lenni. A magától játszó zongora és a mindig kapuba guruló focilabda után végre kialakítja a műhelyét, és egy komolyabb találmányon kezdi törni a fejét. El is készül a repülő cipő, csakhogy ez már olyan okos szerkezet, hogy néha magától is szárnyra kel. Ebből aztán nagy kalamajka lesz…

Történetek a kiscsikóról

5. Michaela Hanauer: Történetek kiscsikókról (Fabula Kiadó)

Zsuzsi alig bír magával: kedvenc lova kiscsikót vár! Suli után mindig a lovardába siet, hogy meglátogassa Dallast. Egyik nap Dallast nem találja a helyén. A ló nyomtalanul eltűnt! Zsuzsi izgatottan a keresésére indul, és hatalmas meglepetésben lesz része…
Juli és Tomi nem kisebb izgalmakat él át a lovastanyán. Egy stáb jelenik meg, hogy filmet forgassanak. Mindketten szívesen szerepelnének a produkcióban, de nem ők az egyetlenek. Beni, a kiscsikó is sztár szeretne lenni…

Történetek a barátságról

6. Claudia Ondracek: Történetek a barátságról (Olvasó Tigris-sorozat) (Fabula Stúdió)

Jellemzők: - Néhány rövid történet egy érdekes témáról, - könnyen értelmezhető, egyszerű szöveg, - sok színes illusztráció Az Olvasó Tigris címmel megjelent kiadványsor tagjai néhány rövid, könnyen értelmezhető és jól olvasható történettel a megfelelő olvasási készség elsajátításában szeretné segíteni a hatéveseket, az olvasni tanuló kisiskolásokat. A most megjelent kötet a korosztályt érdeklő népszerű témát, a barátságot járja körül: az összetartozás felemelő érzését ( Két legyet egy csapásra ),a közös hecceket ( A házi szellem ), a nagy összeveszések megrázó élményét és a kibékülések édes örömét ( A kedvenc növény ), illetve az új barátságok születésének meghitt pillanatát ( Az öregember ). A színes rajzokkal gazdagon illusztrált kiadvány tanulságos, könnyen megfogalmazható és elmesélhető, szerepjátszásra kiválóan alkalmas történeteket nyújt kis olvasói részére.

Focitörténetek

7. Ulli Schubert: Focitörténetek (Olvasó Kalóz) (Fabula Stúdió)

Nincs szebb dolog a focinál. Sanyi szíve hevesen zakatol a mindent eldöntő tizenegyes előtt – és sikerül! Béci bezzeg próbálkozhat, amennyit csak bír, sosem talál a hálóba. Amíg magára nem ölti a csodazoknit! Timi pedig egy egész különleges mesterhármassal kápráztatja el az edzőjét.

8. Sylvie De Mathuisieulx: Barbarella Morcos (Szeretek olvasni-sorozat) (Scolar Kiadó)

A Szeretek olvasni! sorozat kötetei a könyvekkel még ismerkedő 6-7 éves korosztálynak szólnak: meséket, az életből ellesett helyzeteket és kalandos történeteket egyaránt tartalmaznak.
Gond? Baj? A megoldás: Kamupirin apó, aki minden problémát orvosol. Még a mindig morcos macskát, Barbarellát is felvidítja… Vajon hogyan?

Öt kölyök Lovas kaland

9. Enid Blyton: Lovas kaland (Öt kölyök-sorozat) (Kolibri Kiadó)

Mennydörgés, az ország legértékesebb versenylova elszabadult! Csak a gyerekek látják, merre vágtázik a rémült állat a lovasa nélkül… Vajon sikerül időben megállítaniuk? Anna, Doma, Alex, Simon és kutyájuk, Vacak történeteit már több mint 90 országban olvashatók! Kezdő olvasóknak és Blyton-rajongóknak!

Alma utca 22

10. Vadadi Adrienn: Alma utca 22. (Alma utca-sorozat) (Pagony)

Vadadi Adrienn könyve csupa napfény és derű: az Alma utca 22-ben sok-sok gyerek lakik, akik együtt szerelnek tandemet, fociznak, beszélgetnek. Együtt nyomoznak Lajos kutya után, szelídítenek macskát és fagyiznak. Misi, aki a negyediken lakik, nagyon jó megfigyelő, ráadásul élénk a fantáziája: az ő szemüvegén keresztül látjuk a ház lakóit, a vagány Marosi testvéreket, a kicsi, aranyos Pirost, a megközelíthetetlen Kamillát, a veszekedős Csúnya nénit és a barkácsolós Elek bácsit.

Dory fantáziája elszabadul

11. Abby Hanlon: Dory fantáziája elszabadul (Dory-sorozat) (Tessloff-Babilon Kiadó)

Dory egy hatalmas fantáziájú kislány, akivel nem játszanak a testvérei. Nem baj, ő majd képzel magának más barátokat! Abby Hanlon kacagtató és szívmelengető, zseniálisan illusztrált történetével berobbant a világelsők közé. Dory fordulatos története immár 12 országban aratott nagy sikert.

Doryval megint nem akarnak játszani a testvérei. De tudjátok mit? Nem baj! Mert Dorynak jobb dolga is akad. Egyébként is rengeteg barátja van, akik bármikor játszanak vele, hisz tudják, hogy Dory FANTASZTIKUS!

Dory kalandjain kicsik és nagyok egyaránt gurulni fognak a nevetéstől.

Tatu és Patu elszabadul

12. Aino Havukainen: Tatu és Patu elszabadul - Szabadtéri játékok fura kézikönyve (Tatu és Patu-elszabadul) (Cerkabella Kiadó)

A Tatu és Patu sorozat várva-várt HETEDIK kötete! És mégis egy kicsit más! Kézikönyv mindazoknak, akik unatkoznak és azoknak, akik már elfeledkeztek a játék nemes tudományáról. Ez a kézikönyv alapos és világos útmutatásokat tartalmaz arra vonatkozóan, mi minden jót lehet csinálni a szabadban, például az udvaron. Tatu és Patu kalandjairól az alábbi kötetekben is olvashatsz: Tatu és Patu fura masinái Tatu és Patu a munka hevében Tatu és Patu az óvodában Tatu és Patu fura altatókönyve Tatu és Patu, a Szuperhősök Tatu és Patu, az Űrpilóták Aino Havukainen és Sami Toivonen képeskönyveit számos díjjal jutalmazták.

Holdas Hanna iskolás lesz

13. Hanriett Muncaster: Holdas Hanna iskolás lesz (Vámpírtündér-sorozat) (Móra Kiadó)

Félig vámpír, félig tündér – igazi egyéniség!
Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Éjjelente repülni indul, jó barátja a denevéreknek, és még a tütüje is fekete! De imádja a napsugarat is, igazi varázspálcával varázsol, és legjobb barátja Mályvaszín Nyuszi. Holdas Hannának iskolába kell járnia. De hová menjen? Tündériskolába? Vagy inkább vámpírsuliba? Legjobb lesz, ha mindkettőt kipróbálja… Ilyen tantárgyakra azonban nem számított!

Pate szupertitkos blogja

14. Timo Parvela: Pate szupertitkos blogja (Pate-sorozat) (Cerkabella Kiadó)

A barátom, Tuukka megcsinálta nekem ezt a hipertitkos weboldalt. Ide aztán tényleg írhatok bármit, ami csak eszembe jut, senki sem fogja megtudni. Szuper! Megírhatok mindent, amit csak akarok! El is kezdem.
A finn Timo Parvela népszerű Ella-sorozatából megismert Pate úgy dönt, hogy nyári élményeit titkos feljegyzésekben örökíti meg. Téma adódik bőven, hiszen Pate körül a leghétköznapibb dolgok is képesek váratlan fordulatot venni, ráadásul a nyári szünetben látogatóba érkezik a régen látott nagybácsi, akit Pate először madárnak hisz, később viszont néhány fagyi ellenében átmenetileg a pótapjává is fogad.

Bajnok a pácban

15. Sir Steve Stevenson: Bajnok a pácban (Benji-sorozat) (Manó könyvek)

Az órák közti szünetben Benji reménytelen helyzetbe kerül, ugyanis sikerül magára haragítania a rettegett Kőlapító Mariellát.
Szerencsére Hubert, a medve pont abban a pillanatban repíti át őt Varázsberekbe, ahol meglepetés várja: meg kell szereznie egy legyőzhetetlen fegyvert!
Csak az a kár, hogy a titokzatos fegyver egy olyan erdőben van elrejtve, ami a benne lakó… szörnyetegről vált híressé! A haja, mint a szénaboglya, az orra csupa szeplő, és mindenben ő az utolsó.
…Varázsberekben élő barátai számára azonban ő a Messzi Földek Legyőzhetetlen Bajnoka, akinek a kalandjai még csak most kezdődnek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hegekonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr815715684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása